1. Ballonvaartmaken.com »
  2. Aanbevolen opstijglocaties

Aanbevolen opstijglocaties

Utrecht

Als u een gevarieerd landschap wilt zien, moet u in Utrecht zijn. Dit is te danken aan de Utrechtse Heuvelrug, waar weiden, plassen, heuvels, heiden en vennen te vinden zijn. Als u een ballonvaart maakt richting Veenendaal of Arnhem zorgt De Stichtse Lustwarande met haar mooie buitenhuizen en prachtige tuinen voor een zeer gevarieerd uitzicht vanaf Utrecht. Natuurlijk is de stad Utrecht zelf ook de moeite waard, met zijn fraaie grachten en historische monumenten.

Betuwe

Een ballonvaart over het Gelders Rivierengebied kenmerkt zich door mooie vergezichten over alle dijken, uiterwaarden, bloeiende boomgaarden en idyllische dorpjes. De bloeiperiode van de Betuwse fruitbomen zorgt ieder jaar weer voor een kleurrijk schouwspel.

Zuid-Limburg

Het glooiende heuvellandschap van Zuid-Limburg is prachtig om van boven te bewonderen. Natuurlijk hebben we er Maastricht als oude stad uit de Romeinse tijd met prachtige oude panden en eeuwenoude vestingwerken. Maar Zuid-Limburg kent ook vele dorpjes zoals Valkenburg, Weert, Terworm, Vaals en Sint Geertruid die er prachtig uitzien van boven. Met een beetje geluk kunt u zelfs nog een blik werpen op buurlanden België en Duitsland!

Veluwe

De Veluwe staat bekend om zijn bosrijke landschap. Maar niet alleen bos, ook uitgestrekte heidevelden, woeste zandverstuivingen en waterrijke omgevingen worden afgewisseld. De omgeving van nationaal park de Hoge Veluwe is prachtig om van boven te aanschouwen. Ballonvaren over de Veluwe is dan ook zeker een aanrader!

Tilburg/Breda

De omgeving van de Brabantse steden Tilburg en Breda is relatief vlak, wat ideaal is voor het maken van een ballonvaart. Je kunt hier vooral dekzandgebieden vinden, doorsneden door beekdalen. Boven Tilburg zijn De Loonse en Drunense duinen te vinden waar prachtige stuifzand- en heidegebieden zijn.

Groene Hart

Als u in de Randstad woont is het Groene Hart ideaal om uw ballonvaart te laten plaatsvinden. Steden als Alphen aan de Rijn en Gouda zijn populaire locaties, maar denk bijvoorbeeld ook eens aan Gorinchem of Leerdam. Je hebt hier prachtige rivieren en uitgestrekte weilanden. Ballonvaren in het Groene Hart is puur genieten!

Dit zijn een paar regio’s die natuurlijk heel mooi zijn, maar uw eigen omgeving is ongetwijfeld ook prachtig en hoe leuk is het om uw huis van boven te bekijken? Informeer gerust naar de mogelijkheden, want ieder plekje in Nederland is het waard om van bovenaf bewonderd te worden.

View this page in English