1. Ballonvaartmaken.com »
  2. Ballonvaartmaken.com Blog

Ballonvaartmaken.com Blog

Dit is waarom je ballonvaart geannuleerd kan worden

Eindelijk! Na maanden, misschien wel jaren dromen over een ballonvaart, heeft u er een geboekt bij  Ballonvaartmaken.com. Dat is een uitstekende keuze, natuurlijk. Toch bestaat er een kans dat uw vaart geannuleerd wordt, wat meestal te maken heeft met de weersomstandigheden. Hoe zit dat precies? En wanneer weet je of je ballonvaart doorgaat? Dit en meer proberen we je in deze blog haarfijn uit te leggen.

Hoe weet ik of de ballonvaart doorgaat? 

Dit kun je weten door in je persoonlijke account te kijken, waar we voortdurend de status van uw ballonvaart bijwerken. Zodra er nieuwe informatie bekend is, updaten we dit dus direct. De beslissing of de ballonvaart wel of niet doorgaat, wordt altijd zo’n 3 tot 5 uur voor de ballonvaart gemaakt. Een te vroege beslissing kan verkeerd zijn, vandaar dat we hier mee willen wachten totdat het zeker is. Wacht daarom altijd geduldig tot er meer bekend is, tot die tijd weten wij ook niet meer. Indien je het op een bepaald moment echt moet weten, bijvoorbeeld vanwege reistijd, mag je natuurlijk altijd contact met ons opnemen.

Waarom is mijn ballonvaart geannuleerd? 

Dé prangende vraag van veel mensen is waarom hun ballonvaart wordt geannuleerd. In bijna alle gevallen gaat de ballonvaart niet door vanwege de weersomstandigheden. De piloot staat de gehele dag in contact met de meteorologen van de ballonvaartafdeling van het KNMI. Zij voorzien voortdurend in lokale weerinformatie die van toepassing is voor een ballonvaart. Ook al kan het weer er redelijk uitzien, zodra er iets teveel wind of kans op regen is, annuleren we de vaart. Veiligheid voor alles! In een enkel geval zou het ook nog kunnen voorkomen dat je de enige bent die zich aangemeld heeft voor deze ballonvaart. Dit geldt alleen voor de standaardballonvaarten en bij minder dan 6 deelnemers. Dit komt zelden voor, maar vanzelfsprekend kunnen we dan niet de lucht in. Naast dat het niet rendabel is voor ons, zijn we ook met een te licht gewicht waardoor de landing onnodig hard zou worden. 

Worden alle vaarten op een dag geannuleerd?

Nee, dat hoeft niet! Dit is per dag verschillend. Doordat het weer vaak redelijk lokaal is, kan het maar zo zijn dat vaarten elders in het land wel gewoon doorgaan. Lokale verschillen zien we steeds vaker. Ook is het zo dat hoe oostelijker de vaart gepland staat, des te groter de kans is dat de vaart door kan gaan. Dit komt doordat het in de westelijke kustregio’s standaard wat harder waait, en het dus ook wat vaker daar net boven de maximale grens ligt. 

Mijn ballonvaart gaat niet door, wat nu?

Wat een teleurstelling, dat begrijpen we zeker! Toch is de beslissing gemaakt voor je eigen veiligheid en kun je gewoon weer een nieuwe afspraak maken. Voor standaardballonvaarten kun je zelf een nieuwe datum uitkiezen via ballonvaartmaken.com/herplannen. Indien je een privéballonvaart hebt geboekt, vragen wij je om een paar nieuwe mogelijke data uit te zoeken waarop iedereen kan en die aan ons door te geven. In overleg plannen we dan de nieuwe vaart in. Je mag zelf weten wanneer je die afspraak maakt, maar we vragen wel dit binnen een jaar te doen aangezien je ticket één jaar na de geplande vaartdatum geldig is. Hopelijk kun je op de nieuwe geplande datum wel genieten van een mooie en rustige ballonvaart! 


Mijn ballonvaart is geannuleerd, maar ik zag toch een andere ballon. Hoe zit dat?

Dat komt inderdaad voor. Iedere piloot maakt namelijk zelf zijn eigen beslissing, en het kan zijn dat een ander meer risico neemt. Ballonvaartmaken.com doet er in ieder geval alles aan om de vaart zo veilig mogelijk te laten verlopen en als het dan beter is om de vlucht te annuleren, doen we dat ook. Het zou bovendien kunnen dat het een instructievaart betreft, waar bijvoorbeeld geen goed zicht voor nodig is en het juist wenselijk is om met meer risico’s te varen. 

Hopelijk is je nu het een en ander rondom een mogelijke annulering van je ballonvaart wat duidelijker geworden. Het is vervelend als het moet, maar wanneer je nu in de ballon stapt kun je ervan op aan dat je een veilige vlucht gaat maken! En daar draait het om, niet waar? Wij kunnen in ieder geval niet wachten tot het zo ver is. Heb je je vaart nog niet geboekt? Doe dat dan hier.
Datum:
Auteur:View this page in English