1. Ballonvaartmaken.com »
  2. Ballonvaartmaken.com Blog

Ballonvaartmaken.com Blog

5x waarom iedereen een ballonvaart zou moeten meemaken

Iedereen die wel eens in een luchtballon heeft gezeten zal het erover eens zijn dat er talloze redenen zijn om een ballonvaart te maken. Je bent natuurlijk even weg van de dagelijkse rompslomp en hoeft alleen nog maar te genieten. Een heerlijk moment om even op te laden om er vervolgens weer een tijdje tegenaan te kunnen! In deze blog lichten we nog 5 andere redenen uit waarom iedereen een ballonvaart zou moeten boeken.

1. Zie de wereld vanuit een nieuw perspectief

Als je denkt dat het niet interessant is om over een bekende omgeving te varen, heb je het mis. Je ziet alle bekende gebouwen, dorpjes en landschappen namelijk vanuit grote hoogte wat voor een heel verrassend perspectief kan zorgen. Je ziet dingen die je nooit vanaf de grond zou zien. Het is een onbeschrijfelijk gevoel om op te stijgen en de wereld onder je kleiner zien worden. Op 500 meter hoogte zie je pas goed hoe klein wij als mensen eigenlijk zijn op de uitgestrekte planeet aarde.


2. Geniet van de stilte

Iets wat veel mensen niet beseffen is dat het eigenlijk heel stil is hoog in de lucht. Natuurlijk zal de brander af en toe wat geruis veroorzaken, maar verder is het vooral genieten van het stil door de lucht zweven. In een luchtballon kom je helemaal tot rust! Je ziet een prachtige zonsopgang of -ondergang en hoeft alleen maar te genieten van al het moois dat zich voor je ogen afspeelt. Dit zal je nooit meer vergeten!


3. Maak de gelegenheid romantisch

Hoog door de wolken zweven is natuurlijk het perfecte romantische uitje voor jou en je geliefde! Samen de zonsopgang of zonsondergang bekijken en genieten van het weidse uitzicht zal de liefde een impuls geven. Een glas champagne na afloop maakt het feest compleet! Je kunt natuurlijk van de gelegenheid gebruik maken door een huwelijksaanzoek te doen.. Hint hint. ;)


4. Maak nieuwe vrienden

Niet het eerste waar je aan denkt bij een ballonvaart, maar toch weten we uit ervaring dat het waar is: je maakt nieuwe vrienden bij een ballonvaart. Of je moet een privévaart geboekt hebben, maar anders zit je meestal met andere mensen in de mand. Als je zo`n prachtige ervaring samen meemaakt, schept dat een band. Je hebt bovendien alle tijd om gezellig te kletsen en elkaar te leren kennen. Nieuwe connecties zijn altijd leuk, toch?


5. Overkom je hoogtevrees

De nummer één reden waardoor mensen niet durven te ballonvaren, is omdat ze hoogtevrees hebben. Maar ballonvaren is juist een heel mooie manier om je angst te overkomen! Dit komt omdat je heel langzaam opstijgt en dus niet opeens geconfronteerd wordt met de grote hoogte. Bovendien ervaar je in 99% van de gevallen niet eens hoogtevrees in een luchtballon, omdat je niet in verbinding staat met de grond. Sterker nog, veel van onze piloten hebben last van hoogtevrees en durven niet op een hoge ladder te staan, maar hebben in de luchtballon nergens last van. Daarnaast overweldigt het uitzicht vanuit de mand zo, dat je niet eens dénkt aan eventuele hoogtevrees!

Als je nu nog niet overtuigd bent, weet ik het ook niet meer. Boek gewoon eens een ballonvaart en ervaar zelf dat we geen woord teveel hebben gesproken!


Datum:
Auteur:View this page in English