1. Ballonvaartmaken.com »
  2. Ballonvaartmaken.com Blog

Ballonvaartmaken.com Blog

Waarom je juist in de lente moet gaan ballonvaren

Merk jij het ook al dat de dagen weer langer beginnen te worden? Helemaal nu de klok weer vooruit wordt gezet, geeft dat echt een lentegevoel. Lichte avonden, en dus perfect om te ballonvaren! Wat is nu precies de reden dat de lente zo ideaal is om te ballonvaren? Dat zullen we in deze blog uitleggen.

Weersomstandigheden

Allereerst zijn in de lente over het algemeen de weersomstandigheden beter dan in de winter. Je hebt meestal geen last van sneeuw of hagel en regenen doet het ook minder dan `s winters. Bovendien komt met de warmere lucht een zacht windje dat perfect is om in te ballonvaren. Want harde stormen of regenbuien moeten we niet hebben! Ballonvaren is erg afhankelijk van de weersomstandigheden, dus in de lente zijn die over het algemeen toch beter dan hartje winter.

Licht en warmte

Het begin van de zomertijd is traditiegetrouw de start van het ballonvaartseizoen. Omdat je dan echt al een stukje lichte avond hebt, is dat erg fijn om te ballonvaren. Ballonvaarten vinden tussen maart en oktober namelijk alleen plaats twee uur na zonsopgang en twee uur voor zonsondergang. Dit heeft te maken met de thermiek die ontstaat wanneer de zon de aarde opwarmt. Met thermiek kan een luchtballon niet varen, dus vandaar dat je in de lente en zomer overdag nooit luchtballonnen ziet. Nu de lente weer is begonnen, worden de avonden dus langer en lichter, wat betekent dat ballonvaren bij een ondergaande zon weer mogelijk is. Wat een heerlijk uitzicht, dat moet iedereen gewoon een keer hebben meegemaakt!

Natuur in de lente

Maar laten we het belangrijkste kenmerk van de lente niet vergeten: de ontluikende natuur. Prachtig om van boven de groen wordende boomtoppen te zien, samen met het frisse gras en fleurige lentebloemen. Ballonvaren is een onvergetelijke ervaring, en daar zal het seizoen zeker aan bijdragen. Wij van Ballonvaartmaken.com zullen er alles aan doen om jouw droomvaart in vervulling te laten gaan! Zien we je snel in de ballon?
Datum:
Auteur:View this page in English