1. Ballonvaartmaken.com »
  2. Ballonvaartmaken.com Blog

Ballonvaartmaken.com Blog

5 wereldrecords behaald met een luchtballon

Sinds 1783, toen de eerste luchtballon het luchtruim koos, zijn velen besmet met het luchtballonvirus. Dit zorgt voor een heleboel plezier in de lucht, maar zorgt er ook voor dat mensen hun grenzen gaan testen. Zo zijn er een heel aantal wereldrecords behaald met heteluchtballonnen. In deze blog zetten we er een aantal op een rijtje.

1. Grootste massaopstijging

Dit wereldrecord wordt ongeveer elke twee jaar verbroken op hetzelfde event, namelijk Mondial Air Balloons in Frankrijk. Het meeste recente record is verbroken in 2017, waarbij 456 heteluchtballon tegelijk opstegen. Tussen die ballonnen zaten allerlei leuke designs, zoals enorme smileys, een kangoeroe en een champagnefles. Dus, ballonliefhebbers, zet eind juli 2019 alvast in je agenda.

2. De oudste persoon in een luchtballon

Soms hoor je wel eens dat heel oude mensen in een luchtballon varen. Maar de oudste persoon die ooit in een luchtballon heeft gevaren is Emma Carol, toen ze maar liefst 109 jaar oud was! Dat record is gevestigd in 1895 en is erg indrukwekkend, gezien het feit dat het record daarna niet verbroken is.

3. Reis om de wereld in 11 dagen

In 2016 heeft de Russische avonturier Fedor Konyukhov een reis om de wereld gemaakt in een heteluchtballon. De 33000 kilometer heeft hij in slechts 11 dagen en vijf uur afgelegd, waardoor hij het vorige wereldrecord uit 2002 heeft verbroken. Hij heeft bevroren apparatuur, extreem slaaptekort en onweersbuien doorstaan en landde veilig weer op de grond. 

4. De duurste ballonvaart ooit

Ballonvaarten duur? Valt reuze mee bij Ballonvaartmaken.com. En al helemaal wanneer je kijkt wat de duurste ballonvaart is. Die is namelijk maar liefst 4,8 miljoen dollar per persoon! Hiervoor krijg je een poging om over de Mount Everest te varen, die ongeveer een dag duurt. Ook zal je mogelijk een aantal weken in Nepal moeten verblijven om te wachten op de juiste weersomstandigheden. Wanneer de poging mislukt, mag je nog wat extra miljoenen neerleggen om het nog eens te proberen... Nog steeds zin de vaart? Je kunt `m hier boeken. Of alleen bekijken. ;)

5. De luchtballon met de meeste passagiers

In 2014 is de allergrootste heteluchtballon voor passagiers ooit gefabriceerd. De ballon kan maar liefst 32 mensen dragen! Wie zou jij allemaal meenemen voor een vaart in deze enorme luchtballon?

Dat waren vijf best wel extreme wereldrecords met luchtballonnen. Nu heeft Ballonvaartmaken.com pas ook een wereldrecord gevestigd - die alleen nog niet is vastgelegd in het Guinness Book of Records - namelijk voor het bieden van de beste service wanneer je een ballonvaart boekt. Die service kun je gratis ervaren, je betaalt alleen voor de ballonvaart. Snel een ballonvaart boeken dus!
Datum:
Auteur:View this page in English