1. Ballonvaartmaken.com »
  2. Ballonvaartmaken.com Blog

Ballonvaartmaken.com Blog

Wat is de mooiste omgeving om te ballonvaren?

Ballonvaren is altijd prachtig, maar de omgeving kan het vaak nog net iets specialer maken. De meeste mensen kiezen voor een ballonvaart in hun eigen omgeving, omdat het heel speciaal is om je eigen omgeving eens vanuit de lucht te bekijken. Heb je zin om een andere mooie omgeving uit te kiezen, maar weet je niet zo goed welke? Dan helpen we je graag een handje! Natuurlijk heeft het allemaal met persoonlijke voorkeuren te maken, want waar de een houdt van polders of bossen, houdt de ander weer van steden. In deze blog zetten we op een rijtje wat je kunt verwachten bij welke opstijglocaties. Zo kun je zelf de juiste keuze maken!

Bos- en heiderijke omgeving

Vind je alles rondom het bos mooi? Dat komt goed uit, want we hebben een heel aantal opstijglocaties die een prachtige vaart over bossen en heide als gevolg zullen hebben. Bekend is natuurlijk de Veluwe met als toppunt het Nationale Park de Hoge Veluwe en de Posbank, waar je over kunt varen vanuit Barneveld, Putten, Otterlo, Apeldoorn, Voorthuizen en Arnhem, net wat de windrichting is. Of wat dacht je van het bewonderen van de kudde schapen op de Ginkelse heide van bovenaf? Gelderland heeft een prachtig heuvelachtig landschap vol groene bossen, zandverstuivingen begroeid met heide en verbazingwekkende tuinen achter de mooiste kastelen (en Paleis het Loo natuurlijk!). Door al deze elementen krijg je gegarandeerd een levendig uitzicht en je zal nog lang niet uitgenoten zijn wanneer de ballonvaart weer afgelopen is!

Natuurlijk word je niet beperkt tot de Veluwe wanneer je van een bosrijke omgeving geniet. Rondom Utrecht, Amersfoort, Hilversum, Houten en Nieuwegein heb je namelijk het prachtige Hoge en Lage Vuursche. Ook hier is een afwisselend beeld van bos, zandverstuiving en heide te vinden. Bovendien heb je hier prachtig water in de vorm van de Loosdrechtse en Vinkeveense plassen. Puur genieten om hier in uiterst serene rust overheen te varen!

Polderlandschap met pittoreske dorpjes

Wanneer we meer naar het zuiden gaan, vinden we rustige polderlandschappen met veel weilanden en sloten. Rustig grazende koeien, boerderijen en kleine dorpjes gaan allemaal aan je voorbij. Opstijglocaties als Gorinchem, Montfoort, Rhenen en Geldermalsen zijn hier uiterst geschikt voor. Afgewisseld met rivieren als de Waal, Linge en de Lek is het puur genieten van de mooie natuur onder je! Vanuit Oosterhout of Breda is er bovendien kans dat je de Biesbosch of de Loonse en Drunense Duinen te zien krijgt. Je raakt niet snel uitgekeken op deze pittoreske taferelen!

Wanneer we juist naar het noorden gaan, zien we de Achterhoek en Twente als populaire opstijglocaties. Wanneer je bij plaatsen als Deventer, Enschede, Hoogeveen, Meppel of Zwolle opstijgt, kun je van een zelfde soort polderlandschap genieten. Ook de Giethoorn zit daar weer in de buurt, wat natuurlijk ook erg leuk is om van bovenaf te bekijken. 

Glooiend heuvellandschap

Waar moeten we aan denken bij een glooiend heuvellandschap? Limburg natuurlijk! In Noord-Limburg is er nog niet zo heel veel van te merken, maar daar heb je de leukste steden en dorpjes (Weert, Roermond, Valkenswaard en Venlo bijvoorbeeld!) afgewisseld met prachtige natuur rondom de rivier de Maas. In Zuid-Limburg komen hier nog de prachtige heuvels bij, die het landschap een romantisch tintje geven. Wat dacht je er van om op te stijgen in de buurt van Heerlen, Maastricht, Valkenburg of Sittard?

Ook al varen we niet in de Randstand en bij de kust vanwege de wind, zo zijn er toch nog volop mogelijkheden om te ballonvaren in ons kikkerlandje! Zeg zelf, zo`n afwisselend landschap op zo`n klein oppervlak is toch best bijzonder?! Heb je al een keuze kunnen maken? We zien je graag terug in de mand - ergens waar jij het wilt, al is het je achtertuin. O ja, in België varen we natuurlijk ook! Boek je droomvaart hier.
Datum:
Auteur:View this page in English