1. Ballonvaartmaken.com »
  2. Ballonvaartmaken.com Blog

Ballonvaartmaken.com Blog

De ultieme gids wanneer je wilt ballonvaren met kinderen

Een ballonvaart is een geweldige ervaring, die je het liefst met zo veel mogelijk mensen wilt delen. Je kinderen wil je het dan ook zeker niet onthouden! Na de eerste neiging om een ticket voor kinderen te kopen komen er vaak wel twijfels, wat we merken aan de telefoontjes. Want: mogen kinderen wel ballonvaren? Is het wel veilig? Hoe zorg je ervoor dat een ballonvaart kidsproof is? Allemaal vragen waar we in deze blog antwoord op hopen te geven!

Mogen kinderen ballonvaren?

Om je gelijk maar van deze prangende vraag te verlossen: ja! In principe mogen kinderen in de ballon stappen, mits ze minimaal 1,20 meter lang zijn. Dit om de simpele reden dat ze vanaf die lengte over de mand kunnen kijken, wat hun vaart wel zo aangenaam maakt! Verder moeten jonge kinderen natuurlijk worden begeleid door een volwassene.

Is ballonvaren veilig voor kinderen?

Over de vraag hoe veilig ballonvaren eigenlijk is, hebben we al eens een blog geschreven. Maar voor kinderen ligt het vaak toch net iets anders. Ze kunnen het bijvoorbeeld erg eng vinden om zo hoog in de lucht te zitten, of ze kunnen erg schrikken van het geluid en de hitte van de brander. Daarom is het van belang om te peilen wat de reactie van je kind is wanneer je vertelt hoe een ballonvaart in z`n werk gaat. Wanneer er geen of weinig onverwachte elementen zijn, is de kans een stuk kleiner dat je kind schrikt of het opeens niet leuk vindt. Over de veiligheid zelf hoef je je in ieder geval niet druk te maken: een luchtballon is het veiligste vervoersmiddel! Verder ligt het dus vooral aan het kind of hij/zij het leuk gaat vinden. Een angstig kind dat niet goed met nieuwe, onverwachte situaties kan omgaan en al helemaal niet avontuurlijk is ingesteld zal ballonvaren wellicht niet zo leuk vinden. Is je kind over het algemeen rustig en raakt het niet snel verveeld? Grote kans dat je kind het net zo`n geweldige ervaring gaat vinden als jij zelf! 

De laatste tips voor een kidsproof ballonvaart

Het ballonvaren zelf is een ding, maar de ervaring er omheen gaat nog veel verder. Voorafgaand aan de vaart krijg je namelijk een briefing voor een zo veilig mogelijke vaart en de passagiers krijgen bovendien de kans om mee te helpen met het uit- en inpakken van de ballon. Daar komt namelijk veel meer bij kijken dan je denkt! Kinderen hoeven vanzelfsprekend niet mee te helpen, maar ze moeten wel blijven staan en wachten. Als je kind dan snel verveeld raakt, niet wil luisteren met de briefing of jengelig wordt van het staan, is het misschien beter om nog even te wachten met een ballonvaart. Natuurlijk zal de piloot en de crew er alles aan doen om de vaart zo aangenaam mogelijk te maken voor alle passagiers. Een harde landing zal te allen tijde voorkomen worden en eventuele risico`s zullen worden vermeden. Veiligheid voor alles!


Wanneer je dan samen dit avontuur aangaat, wordt het gegarandeerd een ervaring die jullie allebei niet snel zullen vergeten! Een ballonvaart is dan het middel om de grote en speciale band tussen jou en je kind te voelen en te verstevigen. Voel je wel wat voor zo`n fantastische vaart, met of zonder kind(eren)? Boek `m hier!
Datum:
Auteur:View this page in English